Етикетиране

Залепването е комплексен технологичен процес. При избора на подходящо лепило за етикетиране е важно да се обърне внимание на следните четири фактора: повърхността на опаковката, вида на етикета, оборудването за поставяне на етикета и изискванията при рециклиране.

Повърхността на стъклената бутилка може да има безброй вариации. Тя може да е с покритие или без покритие. В следствие на напълването и по време на залепването може да е топла или студена, мокра или суха. Етикетите сами по себе си увеличават също изискванията относно лепилото. От съществено значение е да се знае дали те са от изкуствени филми или от хартия, също така дали са лакирани, бронзирани или ламинирани с фолио.

При етикетите в хранителната индустрия е изключително важен безопасният контакт на лепилото с продукта, не само от регулаторна, но и от гледна точка на потребителите. Хенкел предлага решения за етикетиране на храни за широк спектър от области на приложение, включително етикетиране на студена и мокра повърхност, филмови етикети за бутилки с мляко, лепила за етикети с директен контакт с храни, етикети за мазни храни, както и вино и напитки.

Лепилните решения за етикетите на храните показват висока производителност дори и при взискателни приложения, отлична адхезия към сухи, влажни и мазни продукти и много добро залепване.
 

Продукти

AQUENCE® Water-based Adhesives

Гамата от лепила на водна основа AQUENCE® се състои от надеждни решения за много приложения на етикети, включително прозрачни етикети, постоянни етикети с общо предназначение, етикети за фармацевтичната индустрия и сменяеми и подвижни етикети. Основните предимства в тези приложения включват:

  • Подходящ за високоскоростно залепване
  • Добра адхезия към различни субстрати
  • Препоръчва се за напитки и домакински приложения
  • Превъзходна водоустойчивост
  • Контакт с храни

TECHNOMELT® Hotmelt Adhesives

Гама на топлостапящи лепила TECHNOMELT® на Henkel включва лепила с висока леплива способност за множество приложения на етикети, включително етикети за храни, прозрачни етикети, пликове, етикети с общо предназначение, етикети за тъкани и гуми, сменяеми и рециклируеми етикети и специални етикети. Основните предимства в тези приложения включват:

  • Добра адхезия към различни субстрати, напр. рециклирана хартия, картон или PE
  • Позволява висококачествен дизайн на етикета
  • За взискателни приложения, напр. директен контакт с храни, RFID или цифров печат
  • Отлична адхезия към сухи, влажни и мазни продукти
  • Добро представяне при ниски температури
Научете повече за нашите решения за етикетиране на храни и техните конкретни предимства за вашето конкретно приложение като се свържте с нашия специалист

Връзка със специалист

Живко Инджов
тел. 0888 305 027
e-mail: zhivko.indjov@actual-industries.com