Нетъкан текстил

HENKEL е световен иноватор, производител и търговец на лепила за нетъкан текстил, с които дава предимства на Вашия бизнес, позволявайки му да се подобри следвайки най-новите тенденции на пазара:

  • Лепила с ниска температура на нанасяне
  • Лепила за тънки, много гъвкави субстрати
  • Лепила за широка гама от еластични материали

Продуктите на HENKEL могат да бъдат намерени във всеки етап от производствения процес, от направата на нетъкан текстил до конвертиране на продукта и опаковането на отделните хигиенни продукти в опаковки за еднократна употреба.

Грижа за жената

Независимо дали става дума за позициониране или изграждането и конструирането на самите хигиенни продукти, лепилата на HENKEL са предназначени да гарантират максимална защита, адаптирани към един модерен и активен начин на живот.

Растежът на пазара на продукти за женска хигиена е ръководен от иновациите на продуктите и
от повишаването на осведомеността за здравето и хигиената сред жените. Преходът от продукти с фокус върху разходите към удобни и иновативни продукти разкрива нови предпочитания от потребителите. Качеството и ефективността са два водещи критерия.

Henkel има редица решения за ключови приложения.

 

Грижа за децата

Задълбочено проучване и дерматологичното тестване е ключово при разработването на всяко термопластично лепило в нашето портфолио. Особено внимание е отделено на високото сцепление и нежност при допир с кожата  при производството на  памперси или превръзки, перфектните характеристики, необходими за оптимално усвояване сухота и  удобство.

Сигурността и комфортът са критични характеристики, които всеки потребител търси в памперсите за бебета. Родителите са съсредоточени върху комфорта за бебето и високото им качество, за да не се допускат течове. Henkel има доказано портфолио от продукти, предназначени за всяко приложение в конструкцията на пелени.
 

Грижа за възрастни

Продуктите за инконтиненция са проектирани за различни нужди, всеки с различен капацитет и размери. Сигурността и миризмата са ключови съображения за потребителите. Увеличеният активен начин на живот на възрастните диктува необходимостта от модерни продукти, които се движат с тялото.

Основни изисквания към памперсите за възрастни:

  • Абсорбация
  • Дизайн
  • Дебелина
  • Сигурност

Тесните контакти с нашите клиенти страдащи от инконтиненция са ключът към успеха на нашите топлостапящи лепила. Ние искаме да дадем на потребителите с този вид проблеми една сигурност в хигиенните продукти.
 

Разлика между продуктите за бебешки пелени и продуктите за пелени за възрастни:

 

Продукти при Инконтиненция за възрастни

Бебешки памперси

Абсорбация

Много висока

Висока

Дизайн

Проектират се да прилягат правилно чрез ленти на талията

Обикновено се проектират да пасват на по-широк диапазон от размери – чрез лепенки отпред

Дебелина

Голяма

Средна

Сигурност

Използва се средна продължителност от време- възрастните остават в памперса за по-дълъг период от време

Използва се по-кратък период от време- бебетата остават в памперса за по-кратък период от време

Продукти


TECHNOMELT® Hotmelt Adhesives

Предвид бързия напредък на технологията, променящите се навици на консумиране и изискванията на обществото за устойчиви, природно съвместими методи на производство, HENKEL и неговите клиенти са постоянно изправени пред нови предизвикателства. Като се консултира с доставчиците на суровини, производителите на машини и опаковъчната индустрия, HENKEL непрекъснато усъвършенства продуктовата група Technomelt, така че тя да дава оптимална производителност във всички сектори на търсене.