Полиграфия

Подвързването на книги се промени през последното десетилетие като премина от производство на големи тиражи от един артикул до малко производство на много различни печатни материали. Преходът увеличава значението на суровините, използвани за създаване на книги и прилагането на иновативни технологии за осигуряване на качество, последователност и рентабилно производство.

Качеството на книговезството зависи в немалка степен от избора на точното лепило. Когато става дума за подвързии на книги, лепенето на гърба, подплатяването или влагането на книжното тяло в корицата – гамата от дисперсионни и топлостапящи лепила на HENKEL е богата със специални продукти за всички видове приложения.

Поддържането на константно високо качество е от решаващо значение при подвързването на книги и полиграфията - управлението на процесите и материалите води до постигане на най-добри резултати. Производителите търсят решения с висока устойчивост, устойчивост на температура и влага и силна адхезия с различни материали.

Henkel предлага решения за постигане на оптимални стандарти за качество при най-високите производствени скорости и най-широкия температурен диапазон. Иновациите на технологиите на Henkel позволяват да се оптимизира производителността, като същевременно се намалят разходите.

HENKEL доставя на полигафическата индустрията лепилни системи, необходими за перфектно свързване с практически всякакъв субстрат. Предлагат се конкретни решения за пълния спектър от приложения и технически конфигурации.

Продукти

TECHNOMELT® Hotmelt Adhesives

В наши дни, благодарение на основна разработка в HENKEL, дори обемисти томове с дълъг срок на експлоатация могат да си позволят да “спят спокойно”. Това е защото химиците в HENKEL съчетават свойствата на различни лепилни системи, за да създадат продукт с революционни предимства: подвързии, направени с Technomelt, могат да издържат на топлина над 80°C , както и да се оставят навън при температури под -20°C, така че удоволствието от четенето е сигурно, че ще трае с години. При практическо изпитване, подвързаната с Technomelt литература издържа на пет пъти повече сили на опън отколкото подвързиите, направени с конвенционални топлостапящи лепила.

Книги с твърди или меки корици, каталози или списания – свържете се с нас, за да Ви предложим най-подходящото решение за Вашето приложение.


Връзка със специалист

Живко Инджов
тел. 0888 305 027
e-mail: zhivko.indjov@actual-industries.com